Székely Szidónia Alternatív Egészség

Székely Szidónia Alternatív Egészség

Szülők és gyerekek

2015. június 29. - Székely Szidónia Kineziológus

Mi szülők nagyon sokat tudunk ártani gyermekeinknek. Természetesen akaratlanul, hiszen mi sem tudjuk, hogy azokkal a mondatokkal, elvárásokkal, fenyegetőzéssel azzal a sok ne csináld, nem szabad, te még nem tudod kezdetű mondatokkal rosszat teszünk.

Megszületnek a gyerekek és azt gondoljuk mi már csak szülők vagyunk. Van saját gyerekünk aki a miénk és folyamatosan ˇˇneveljük˝ őt. Hogyan tudjuk nevelni a gyermekünket?  Hát, ahogy minket neveltek a szüleink és ez lehet jó és lehet rossz is. Őszintén kérdezzük meg magunktól, hogy amit kaptunk a szüleinktől azt szívesen átadnánk a gyermekünknek?  Hogy az apa ha ivott egy rettegés volt az élete a családnak, hogy anya soha nem ölelt meg bennünket, soha nem mondta, hogy szeretlek, apa megcsalta anyát és így mindennapos volt a veszekedés, de nem váltak el mert egy gyermeknek családban kell felnőni. Megkérdezték tőled, te mit érzel? Hogy azt gondoltad, hogy te tettél valami rosszat és azért nem ölel meg az anyád és ha te jól tanulsz és sokra viszed, majd szeretni fog és ha te úgy csinálsz mintha nem is léteznél, akkor a szüleid nem fognak veszekedni? Felnőttél és gyermeket nevelsz és ha magadba nézel sokszor azt látod úgy viselkedsz, mint az apád vagy az anyád?

A gyermek nem hülye, csak kicsi  és nem a miénk, csak azért kaptuk, hogy  gondoskodjunk róla és hogy tanuljunk tőle, sokszor okosabban reagálnak a helyzetekre mint mi, de ha figyelembe vesszük, az már presztízs vesztés nekünk szülőnek, akkor majd nem fog tisztelni minket. Egyszer egy fiatal vendégemet, mivel egyáltalán nem beszélt az apukájáról, megkérdeztem, hogy és az apukád? - Tudod ő az a fajta volt, aki otthon elmondta, hogy ő megmondaná az illetőnek, hogy milyen szemét és odaállna eléje és megmutatná neki.....  - És  tudod tudtam, hogyha arra kerülne a sor soha nem tenné meg.  Amiből tanulnak a gyermekeink az a példamutatás, az igazságosság, a szeretet megmutatása és kimondása, az ölelés, az odafigyelés és ha mond valamit, ne vágjuk rá hogy na azt aztán nem, hanem inkább mondjuk azt, hogy meggondolom és valóban elgondolkodom rajta, mérlegelem és ha az tényleg jó ötlet még el is fogadom és ezt meg is mondom neki és meg is valósítom azt.- Nagyon jó ötlet volt kicsim és köszönöm. Ezek a mondatok, amik csodákra képesek.  Ismerjük be, ha hibáztunk vagy ha valamit nem tudunk és legyünk büszkék arra, ha gyermekünk többet tud nálunk, hiszen ez nem verseny, hanem egy csodálatos misszió. 

A szülők által elkövetett "hibák" még felnőtt korban is ártalmasak. Nem tudjuk miért nem jó a házasságunk, miért nem beszél velünk a kamasz gyerekünk, miért nem szeretjük a munkánkat és nem merünk váltani, miért nem esünk teherbe. Lehetne jobb az életünk, de nem merünk kilépni egy rossz házasságból, mert eddig mindig a szüleink döntöttek, netalántán azt hallottuk, hogy tűrni kell a gyerekek miatt és boldogtalanok vagyunk és nem értjük miért.
Ha magadra vagy az életedre ismersz hidd el, hogy van választásod! 

Írta:  Székely Szidónia

keress:www.gyor-kineziologus.hu

https://www.facebook.com/gyorkineziologus?ref=hl

 

happychildren_txtco_wordweb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szekely-szidonia-alternativ-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr707580050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása