Székely Szidónia Alternatív Egészség

Székely Szidónia Alternatív Egészség

Vélemény!

2019. február 15. - Székely Szidónia Kineziológus

Azon gondolkodom, hogy miért vagyunk tele előítélettel, miért tudunk mindenkinél jobban mindent és miért mondunk véleményt mindenről, bármilyen tudás, tapasztalat nélkül. Elutasítunk dolgokat úgy, hogy nem is tudjuk, mi az amire nemet mondunk.

Ami engem arra késztetett, hogy ezen gondolkodjam, néhány ember a környezetemből. Arra jutottam, hogy az egyik az az újtól a változástól való félelem, a másik, hogy sokan azt gondolják, hogy ahhoz, hogy különlegesek legyenek foggal körömmel ragaszkodniuk kell az ideáikhoz, makacsul, hogy így lehessen panaszkodni és bizonygatni azt, hogy ő mennyire különleges. Mert például van egy betegsége amit az orvosok nem tudnak beazonosítani. Persze vigyázni kell arra, hogy meg ne gyógyuljon, mert akkor ez a délibáb esetleg elillan. Ez óriási energia és munka, hogy elutasítson mindenfajta alternatív módszert, azzal a frázissal ami nagy divat, hogy nem "hiszek benne"! Sajnos arra a kérdésre nem tud válaszolni, hogy miben nem hisz, mikor nem hajlandó semmit kipróbálni, esetleg vitamint, táplálék kiegészítőt beszedni. Igaz az orvosokban sem hisz, meg a gyógyszerekben sem, persze azt azért beszedi. Ezen kívül még mindenkit lehet kritizálni, utálni és mindenki rosszat akar című gondolkodással élni. Szerintem  lehet így is, de azt hiszem nem érdemes.

Amit fontos meg kell érteni azt, hogy mindenki különleges!!!

Mindenkiben van egy X faktor, csak el kellene ezt hinni és megtenni a hozzá tartozó lépéseket.

Először meghozni egy döntést, hogy mostantól nem így akarok élni!

Másként fogok gondolkodni!  Itt a józan paraszti észre gondolok és nem a túlgondolkodásra.Megszerzem hozzá azokat ismereteket, amivel el tudom kezdeni, erre nagyon szuper az Internet! 

Ha ezek megvannak akkor jöhet a nagyon elhanyagolt cselekvés. Ez a legnehezebb, hiszen félünk, és olyan nehéz felállni a TV elől és különben nem is olyan rossz az életem, van akinek sokkal, de sokkal rosszabb. 

Van szabad akaratunk, szabadon eldönthetem, hogy maradok a trutyiban, vagy változtatok, de ez legyen az én döntésem és ezért vállaljam is a felelősséget. Ha meg teszem  megváltozik az életem, ha nem teszek semmit, akkor semmi nem fog változni!  De tudnunk kell, hogy az életünkért csak mi vagyunk felelősek. 

 

 

Írta: Székely Szidónia

Hívj most :06/30-4168446
http://www.boldogsag-energia.info/
info@gyor-kineziologus.hu
www.gyor-kineziologus.hu

love-2055960_960_720.jpg

Utazásom élményei!

Olyan ez a cím, mint ha egy föld körüli utazást tettem volna meg. Pedig nem.

Szombaton egy nagyon szuper előadáson voltam Budapesten a Boscolo hotelben, de most nem erről szeretnék írni nektek, hanem azokról a nézőpontokról, amiket folyton hallunk és megosztásban látunk is. Hogy minden ember belebújik a telefonjába és se nem lát se nem hall és nem beszélgetnek.

Egyedül ültem a fülkében és természetesen olvastam. Az indulás előtt felszállt egy anyuka a két lányával, akik bőrig áztak a Sting koncerten és nagyon izgatottak voltak az élmény miatt. Azt hiszem anyuka izgatottabb volt, és megnézte hogy sikerült a felvétel a telefonon és persze hangosan szólt a zene. A kisebbik lány 14 év körüli lehetett eléggé szakadt ruhában, rászólt anyukára, hogy anya, mások is vannak. 

Én azonnal szóltam, hogy engem nem zavar és ezért hálásak voltak és elkezdődött a beszélgetés, ki mivel foglalkozik, az anyukát érdekelte a Kineziológia, és  azon volt, hogy az olyan gyerekeknek segítsen, akik nehezen tudnak beilleszkedni az oviba.

De ami engem lenyűgözött, ahogy nézett a gyermekeire, mekkora szeretettel, pedig főleg a kisebbik lány külső szemlélőként  elég furcsa divatot követett a szakadt nadrágjával az ötletes anya csavaros nyakláncával és természetesen minden ruhadarabjuk fekete volt. Ez az anyuka nem ezeket látta, hanem az okos, jól nevelt, kreatív és nagyon nyitott gyermekeket, akik meséltek nekem a koncertről, az útról, példákat hoztak fel a környezetükben élő gyerekekről, akiknek szükségük lenne a Kineziológiára. 

Nagyon boldog voltam, hogy megismerhettem őket ezen az utazáson és akkor még nem fejeződött be a csoda.

Közben egy fiatal lány is bejött a fülkébe és csendben ült ott és mikor kettesben maradtunk elkezdtünk beszélgetni és nagyon érdekes volt, hogy ő is szívesen mesélt a munkájáról, hogy hol dolgozik és hogy ott jól érzi magát. A  barátjához utazik Győrbe és hogy felköltözött Budapestre, mert ott nagyobbak a lehetőségek és 19 éves, de maga keresi meg az albérletre az életre valót.

Nagyon meglepődtem, mert nem rosszként élte meg a mostani nehéz helyzetét, hanem lehetőségként, és természetesnek érezte, hogy ad nekem egy kis ajándékot is.

Ezalatt a fél óra alatt nagyon nagy tisztelettel hallgattam őt. Nagyon büszke lehet magára ez a lány, remélem a szülei is azok!

Ilyen csodálatos úti társaim voltak  a vonaton, köszönöm nekik.

Soha ne ítélkezzünk mások felett!  A szeretet és oda figyelés  csodákra képes!

 Várlak szeretettel!

Hívj most :06/30-4168446
http://www.boldogsag-energia.info/
info@gyor-kineziologus.hu
www.gyor-kineziologus.hu

 

train-2769981_960_720.jpg

Kedves Férfiak!

Szeretnék hozzátok, rólatok beszélni.

Azt látom, hogy nagyon sokszor a nőket szólítják meg a változásra, változtatásra az élet jobbítására.

A vendégeim nagyon nagy része inkább nő, de volt kb 10% kedves, okos, csodálatos és intelligens férfi is nálam, ami nagyon nagy megtiszteltetés számomra.  Szeretném ezt a számot a ti segítségetekkel egy kicsit, vagy nagyon megemelni.

Tudom, hogy nagyon nagy feladat egy családot eltartani, közben megfelelni a munkában is a gyermekek nevelésében példaként mint apa, mint férj, mint gyerek a szülők felé és még sok egyébben is.

Mi van akkor, ha ebben a rohanásban, már elveszett a kontroll és jönnek a gondok a házasságban, kiégés a munkában és a ki is vagyok én érzése és az a döbbenetes felfedezés, hogy nem is tudod. Azt veszed észre, hogy már nem te irányítasz, csak visz az ár és próbálod megmenteni ami eddig volt ahogy eddig "működött". 

Mind ezt egyedül, mert egy Férfi nem lehet gyenge, nem sírhat . Küzdesz, harcolsz és nincs eredmény.

Ami van az a depresszió, a munkahelyi kiégés és még sok esetben a házasság is romokban. Ha még mindez nem elég, akkor jönnek a betegségek. Már pénz sincs annyi, a házasság is tovább romlik, jön a lelkifurdalás, mert nem vagyok rá képes és a gyerekeknek is kevesebb jut!  

Mi lenne kedves férfiak, ha mind ezt nem várnátok meg, hanem kérnétek segítséget,  mivel a férfi is lehet sebezhető, hogy gondolkodhat másként is, nem csak úgy ahogy azt tanulta, látta, hallotta, érezte.

Egy erős Férfi beszélhet az érzéseiről az érzelmeiről és mindezt ki is mutathatja, lehet gyengéd, lehet kedves, lehet vicces és biztosan tudom, hogy titokban ti is ezt szeretnétek.

Kedves Férfiak, ígérem, hogy nem ítélem meg a tetteiteket, nem minősítem azokat és titeket sem, és tanácsokat sem fogok osztogatni!

Amit adok az a teljes szeretetteljes figyelmem, az odafigyelésem a megértésem és a kérdéseim!

Abban az 1 órában csak ti vagytok a problémátok és én!

 Várlak szeretettel!

Hívj most :06/30-4168446
http://www.boldogsag-energia.info/
info@gyor-kineziologus.hu
www.gyor-kineziologus.hu

p1060474.JPG

Testünk, lelkünk kényeztetésért kiállt!

Mialatt azért mérgelődünk, hogy az egészségügy romokban áll, hogy mennyire rossz, eszünkbe sem jut, hogy a saját egészségünkért mi vagyunk felelősek.

Amikor az ismerőseim arról beszélnek, hogy soha nem volt semmi bajom, most meg minden, de az orvosok nem segítenek rajtam!

Ez alatt az idő alatt, te mit tettél a testedért a lelkedért az egészségedért?

Azt tudjuk, hogy minden betegséghez kőkeményen hozzájárul a lelked állapota.Mennyire tudatosan törekszel arra, hogy feldolgozd a negatív érzelmeidet és ne csak eldugd a legalsó polcra, vagy a szőnyeg alá seperd? Panaszkodunk, utálkozunk,   ítélkezünk, irigykedünk és észre sem vesszük, hogy mindez rombolja az egészségünket.

A másik igazság, az, hogy minden betegség egy hiány állapot. Vannak vitaminok, nyomelemek ásványi anyagok, aminek a hiánya súlyos gondokat, betegségeket  okoz a szervezetünkben.

Ételeinkben alig találhatóak meg ezek és ha nincs benne akkor igen is pótolni kellene, de megmagyarázzuk, miért is nem eszünk jó minőségű táplálék kiegészítőt? Mert drágák, mert nem hiszünk benne, mert a nagyszüleink sem ettek, mégis egészségesek voltak, mert nekünk erre nincs is szükségünk vagy egyszerűen nincs róla információnk.

Az autónkat nagy becsben tartjuk, folyamatosan átnézetjük, lemossuk, kitakarítjuk műszakiztatjuk de a testünk, lelkünk tele van mocsokkal azzal nem foglalkozunk!

Nem azt akarom mondani, hogy az egészségügyünkkel minden rendben van, mert nem, de ez egy másik téma, hanem azt, hogy a megelőzés mennyire fontos lenne ahhoz, hogy a betegségeket elkerüljük.

Ha még nem vagy beteg, de a tested már jelez, akkor ez a legjobb idő arra, hogy elkezd a lelkedet és a testedet is kényeztetni!

Nálam mindkettőt megtalálod, foglalkozzunk együtt az egészségeddel!

Várlak szeretettel, mert a legfontosabb az, hogy tudatosan tegyél magadért, mert te vagy a legfontosabb az életedben, nagyon sokan számítanak rád!

 

Írta:  Székely Szidónia

Hívj most :06/30-4168446
http://www.boldogsag-energia.info/
info@gyor-kineziologus.hu
www.gyor-kineziologus.hu

 

 

tenger_es_gyerek2.jpg

 

 

 

Seychellesi képek


Tapasztalás!

Végre 3 év után, újra eljutottam pihenni.

Napokba telt, amíg már tudom élvezni azt, hogy nem kell rohannom, gondolkodnom azon, hogy mi lesz holnap, mit kell tennem. Amikor már nincs olyan érzésem, hogy lehet nem kellett volna eljönnöm, mert így elveszik egy csomó időm, vagy elfelejtenek a vendégeim.

Azután már csak az jön, hogy elkezdem évezni mind azt a szépséget, amit itt látok. És végre megint meg élek olyan dolgokat amit még nem ismerek és felfedezem azt, hogy a félelmeim ellenére is cselekszem, felszállok egy hajóra, ami életem mumusa volt. Megtapasztaltam érzéseket, érzeteket  és ezek jók, amikor megint együtt lehetek a gyermekemmel és persze tudom, hogy aztán lesz egy nap amikor elmegyek és ők is élik az életüket és én is az enyémet. Ez egy kicsit szomorú, de tudom ez nem végleges.Az ő életük és az enyém már különböző és ez teljesen természetes.

Láttam a kedvenc köveimet, amikről még mindig nem tudom, hogy miért nem gurulnak le. Isten megint csodát tett ezekkel a kövekkel, és éppen tegnap jutott eszembe, hogy ezt a szigetet is direkt meleg égövbe teremtette, mert ha itt hó lenne nem lehetne közlekedni a meredek utakon így is nagyon nehéz.

Szeretem azt, hogy az országban a kutyák az utcán sétálnak, és az autósok nagyon vigyáznak rájuk, sehonnan nem zavarják el őket és persze a kutyák sem agresszívek.

Szeretem, hogy az emberek nem kötnek bele a másikba, akkor sem ha azok mások és akkor sem ha egy kicsit többet ittak, mint ami illik, és kérés nélkül is segítenek, ha látják, hogy határozatlan vagy, mert nem ismered a helyes utat.

Szeretem, hogy egy nekem ismeretlen ember rám mosolyog és megköszöni magyarul a segítségem és még ajándékot is hoz.

Szeretem, hogy ha reggel felébredek, a tenger moraját hallom a kékjét látom és tudom, hogy sima a víz, ha vitorlások siklanak rajta és haragos, ha csak a teherhajók mennek.

Szeretem, hogy tiszta időben látni a szigeteket is és lehet, hogy a ház egyik oldalán esik a másikon pedig verőfényes napsütés van.

Szeretem az óriás Tekiket, hogy lomhán sétálnak, vagy éppen dagonyáznak a sárban, és mindig készek egy simire és egy kis rágcsálásra.

Szeretem, hogy a strandokon ritkán vannak sokan, bármikor találok egy nekem megfelelő helyet ahol azt érezhetem, hogy ez az én privát strandom, amikor fehér a homok, vagy olyan mint a por, vagy sárga vagy éppen rózsaszín, nagyok a hullámok, vagy sima a víztükör, vagy vannak óriás sziklák, vagy semmi nem gátolja a kilátást az óceánra.

Szeretem, hogy olyan gyümölcsök vannak, amiket én nagyon szeretek, banán, avokádo, papaya, mango, kókusz és akár a fáról is le lehet venni és persze az ízük itt mézédes.

Szeretem, hogy itt a gyerekek szabadon játszhatnak a vízben, soha nem hallottam az apukákat, mert a strandon több az apuka, rászólni a gyerekre, hogy azt ne csináld, gyere ide, vigyázz, csak csendben figyelnek és a gyerekek is tudják mit szabad és mit nem.

Szeretem, hogy a híradóban 5 percet arról beszélnek, hogy milyen szép az a különleges fa, amiből 3 db van a városban és végre kivirágzott és persze a kép is ott volt róla és másnap többen kimennek és megörökítik azt.

Szeretem, hogy békével megférnek a katolikusok,iszlámok és a hinduk egymás mellett és a boltokban a Ganésa mellett  ott díszelegnek a karácsonyfák is.

Szeretem, hogy szebbnél szebb virágok nőnek akár az erdőben mindenféle ültetés nélkül, de azért vannak arborétumok ahol együtt is meg lehet őket nézni.

Szeretem, hogy nem dudálnak, nem kiabálnak,nem mennek előre, ha az úton nem lehet haladni, inkább beszaladnak a boltba vesznek egy sört, vagy üdítőt és türelmesen várnak.  

Igen és ma este indul a gépem haza!

Szeretem, hogy otthon leszek és szeretem az új  tapasztalásaimat! 

 

Írta: Székely Szidónia

Hívj most :0630/4168446
info@gyor-kineziologus.hu
www.gyor-kineziologus.hu
http://www.boldogsag-energia.info

img_20161224_095619.jpgp1060160.JPGp1060084.JPGp1060402.JPGp1060343.JPG


p1060725.JPG
p1060747.JPGp1060497.JPGp1060655.JPG

Az út!

Nagyon nehéz mindig pozitívan gondolkodni, csak a szépre és jóra gondolni, hinni Istenben határtalanul és hinni magunkban, mint az Istenben.

Ha bele gondolunk, ennek könnyen kellene mennie. Oly sok mindent tettünk már meg életünk során. Olyan dolgokat, amik nem voltak könnyűek. Mindig vettük az akadályokat. Tudtuk, hogy ezt kellett tennünk és természetes volt, hogy ez a mi dolgunk.

Nem gondoltunk bele, hogy nagy dolgokat tettünk meg, igen ez nem semmi, hogy elvégeztük az iskolákat, megálltuk a helyünket a munkában, felneveltünk egy vagy több gyermeket, gondoztuk a szüleinket ha rá voltak szorulva, segítettünk az embereknek, az állatoknak.

Belegondoltunk már abba, hogy ez mekkora teljesítmény? Igen ezek nagyon nagy dolgok, ezek szép és jó dolgok.

Ezeket elfelejtettük és csak azt érezzük, hogy minket mindenki bánt, mi mindenkiben csalódtunk pedig mi ezt nem érdemeltük meg, mert mi jók voltunk és vagyunk.

Miért gondoljuk azt, hogy az emberek rosszak?

Miért gondoljuk azt, hogy nekünk vissza kell kapnunk azt a sok jót amit adtunk?

Miért gondoljuk azt, hogy ha én adok, akkor a másik ember tartozik nekem?

Miért gondoljuk azt, hogyha kapunk, akkor nekünk meg kell azt hálálnunk

Miért gondoljuk azt, hogy ver minket a sors?

Biztos, hogy ezek a gondolatok igazak?

Miért kell egyáltalán ezekkel foglalkoznunk?

Ha adunk, akkor adjunk önzetlenül akár tárgyakat, akár jó szót, akár ölelést, akár érzelmeket és ha kapunk, akkor fogadjuk el szeretettel, minden lelkiismeret furdalás nélkül.

Ha a múltban időzünk, akkor azt nézzük meg, hogy mit csináltunk meg eddig és mit tehetnénk még, hogy ez sokkal jobb legyen.

Ne gondoljunk a megtett utunkra úgy, mintha az nem lenne nagy teljesítmény, gondoljunk rá úgy, ahogy megérdemli.

Lehet, hogy ez az út göröngyös volt, kövekkel, gödrökkel teli, lehet, hogy szép füves és virágokkal teli. Mindegy a mi utunk volt és mi mentünk keresztül rajta és meg tudtuk csinálni. Néha könnyebben, néha nehezebben, de mi jártuk végig és nem valaki más.

Legyünk büszkék az utunkra  és büszkék magunkra, érezzük át ezt a büszkeséget ez a mi teljesítményünk.

Szeressük az utunkat és akkor tudjuk szeretni önmagunkat is és  nem lesznek kétségeink.

Tudjuk, hogy képesek vagyunk az utunkon járni, bármilyen is az mert az úton mindig jön szembe valaki, aki útba igazít minket és aki segítségünkre van az útkereszteződésben és lesz aki mellettünk jön majd egy darabig, fogja a kezünket és átveszi a nehéz hátizsákot azon a szakaszon és tudunk erőt gyűjteni. Újra hiszünk az emberi jóságban, szeretetben, segítőkészségben.

Az utat mindenképpen nekünk kell végig járnunk és nem mindegy, hogy ezt sírva, vagy nevetve, lazán és játékosan tesszük meg.

Lássuk meg az út mentén a virágokat az állatokat akik boldogságot csalnak a szívünkbe, így nem érezzük azt a hátizsákot olyan nehéznek.

Ha így gondolunk az utunkra, akkor boldogság, szeretet, egészség és gazdagság lesznek az úti társaink!


http://www.boldogsag-energia.info

Írta : Székely Szidónia

 

További olvasásra:
http://szekely-szidonia-alternativ-egeszseg.blog.hu/

Hívj most :0630/4168446
info@gyor-kineziologus.hu

p1060674.JPG

 p1060468.JPG

Kinek van szüksége Kineziológiára?


Merem állítani, hogy minden embernek szüksége van rá.
Vannak ismerőseim és olyan emberek akiket nem ismerek olyan jól, de beszélgetek velük és azonnal arra gondolok, milyen is lehet az életük?

Valaki úgy érzi, hogy joga van mindenkit megkritizálni, mert ő igen mindent jobban tud mindenkinél.

Van aki azt gondolja, hogy boldog lesz, ha már nem lesznek adósságai.

Van aki büszke arra, hogy milyen jól megoldja a problémáit és észre sem veszi, hogy egyre több van neki.

Van aki nem talál munkát, vagy ha talál is mindig becsapják.

Van aki évek óta él valakivel házasságban akit nem hogy nem szeret, de nem is tisztel.

Van aki mindig mindent megmagyaráz és kifogásokat keres.

Van aki alig várja, hogy elmenjen otthonról, mert nem tud kijönni a szüleivel.

Van aki minden körülmények között gondoskodni akar a felnőtt gyerekéről és nem érti a menye, vője miért nem kedveli.

Van aki mindent a legjobban csinál és elvárja, hogy ezt mindenki a családban ugyanígy gondolja.

Van akinek fontosabb az anyukája, mint a férje, felesége és a gyereke, mert hálásnak kell lennie.

Van aki minden megaláztatást elvisel a párjától, csak hogy ne maradjon egyedül.

Igen, írhatnék még nagyon sok példát, de nem teszem.

Mindenki ismeri a saját életét, de ha van valaki akinek ismerősek ezek a mondatok az minél előbb keressen meg!

Nem mindegy, hogy mikor kezdi el élni az életét, mert csak egy életünk van most.

Mindig van választás!  Ez legyen a kineziológia!

Írta: Székely Szidónia

nfo@gyor-kineziologus.hu
Telefon: 30/416-8446
www.gyor-kineziologus.hu

pagebgx.jpgp1060432.JPG

Bánj jól magaddal ! Törődj másokkal !

 
 
Ezt a két mondatot olvastam valahol és a barátnőm azt mondta, hogy írj erről.
Igen, ha mindenki ezt a két mondatot szem előtt tartaná, megváltozna a világ, sokkal, de sokkal jobb lenne.
Nagyon sokan jönnek hozzám és főként nők. Mindig azt kell hallanom, hogy sokat gondolkodott azon, hogy eljöjjön, hiszen a munka, a gyerekek, a lakás, a főzés mellett nagyon kevés ideje van. Hiába érzi magát rosszul, sajnálja az időt arra, hogy tegyen magáért, és minden perce be van osztva. Ez akkor is fennáll, ha egy gyerek van, de rosszabb a helyzet 2-3 gyerek mellett. Pedig a gyerekek is nagyon elevenek, sokszor agresszívek. Akkor jön az érzés, hogy nincs aki segítsen ez lehet düh és lehet szomorúság érzése is. Majd a lelkiismeret furdalás, hogy nincs idő a gyerekekre sem annyi, amennyire szükség lenne és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mikor töltöttek időt kettesben a párjukkal? Ez szintén nagyon fontos lenne egy család életében. Ez pedig egy ördögi kör .
Nagyon nehezen hiszik el, hogy nagyon fontos az a mondat, hogy bánj jól magaddal! Egy nő lehet szép akkor is ha nem manöken alkatú, de ő jól érzi magát a bőrében. Ehhez nem kellenek óriási dolgok, elég ha egy héten egyszer csinál magának egy pár óra kimenőt, ez lehet egy fodrász, kozmetikus, valamilyen sport, egy hobbi. Akár egy kis beszélgetés a pozitív barátnővel - ez azért fontos, mert a mai világban a beszélgetés arról szól, hogy az egyik fél beszél, de a másik felet már nem hallgatja meg, sőt folyamatosan bele vág a mondataiba.- Na ez nem beszélgetés ezt el kell kerülni. A hely is fontos, legyen egy presszóban ahol kiszolgálnak és ahol nem kell ugrálni és készülni egyik félnek sem.
A másik nagyon fontos dolog, hogy minden nap tegyél valami jót.
Amikor hivatalos ügyet intézel, mielőtt bemész kezdj el mosolyogni. Nekik is és neked is jobb lesz.
Engedj be egy buszt magad elé, mikor dolgozni mész reggel.
Nézd meg mennyi olyan dolog van neked, amit nem használsz.  Add oda valakinek.
Beszélgess egy olyan személlyel akin látszik, hogy szomorú, vagy csak mosolyogj rá, vagy kívánj neki valami jót, vagy szépet.
Vagy ha van kedved írd ide, hogy neked milyen jó cselekedeted volt ma!

 

Írta : Székely Szidónia

 

További olvasásra:
http://szekely-szidonia-alternativ-egeszseg.blog.hu/

Hívj most :0630/4168446
info@gyor-kineziologus.hu

http://www.boldogsag-energia.info

tanc-001_302851_87237.jpg

Elmúltam 55 éves!

Igen elmúltam! Nem baj, sőt, most érzem azt, hogy végre elérkeztem ahhoz, hogy úgy élek, ahogy szeretnék, azt teszem, amiben örömömet lelem. Vannak kihívások az életemben és vannak sikerélmények. Azt érzem, hogy erre vágytam világ életemben.

Tanulok és képezem magam, még most is nap mint nap. Remélem vannak és lesznek olyan emberek, akik azt gondolják, hogy én lehetek egy példa. Nagyon elszomorít, amikor egy 30 körüli ember azt mondja nekem, hogy ő már nem akar tanulni, mert ő úgy jó ahogy van. Valóban?  EL jutott valameddig  és azon dolgozik és küzd, hogy ne hogy megváltozzanak a körülményei, mert a biztonságra az állandóságra törekszik.

Azt észre veszi, hogy valahogy nem boldog, és gyorsan keres magának bűnbakot, de azt nem látja, hogy a biztonság nem az állandóságban, hanem a változásban rejlik. Minden változik,  a napok az emberek az egész világ és ha mi nem változunk, hanem azt mondjuk, hogy  "én már csak ilyen vagyok" akkor már feladtuk és készülünk a halálra. A változás szele úgy is elsodor bennünket  és ez a szél ide-oda csapkod bennünket. Álljunk bele ebbe a sodrásba és akkor nincs szükségünk arra, hogy másokat vagy a körülményeket kelljen hibáztatnunk. Akkor nyugodtan vállalhatunk felelősséget a dolgainkért.

Biztos, hogy éltünk eddig, vagy csak sodort az élet és soha nem mertünk egyediek lenni, lehet nem is tudjuk mi az csak azt hisszük, hogy így van rendben minden.

Valóban rendben van?  Milyen hosszú a bakancslistánk? Nagyon hosszú, vagy igen van még olyan amit megnéznénk, kipróbálnánk, de ha nem, akkor is tudjuk, hogy éltünk és tapasztaltunk. Igen ez is nagyon fontos, hogy ne csak tudjunk dolgokat, mert olvastuk az újságban, könyvben, vagy láttuk a TV-ben, hanem igen is próbáljunk ki olyan dolgokat amit eddig nem próbáltunk ki. Soha nem lehetünk elég öregek ahhoz, hogy új élményeket, érzéseket gyűjtsünk  és egy új embert megismerjünk és ez az új ember mi magunk vagyunk.

Belemegyünk szerepekbe egész életünk során, persze van akit kielégít, hogy nagymama és jönnek a gyerekek, unokák és főz és megeszik és egész héten várja azt, hogy megint hétvége legyen , mert az az ő napja és ahogy nőnek az unokák az ő napja egyre ritkábban jön el. Ez természetes, nincs is ezzel baj.

Ha bele nézünk magunkba, biztos, hogy nem akarunk valamit tanulni? Valamit amire nem volt időnk. Eljárni táncolni? Újra élni a nyüzsgést és a szerelem érzését? Haladni a korral? Találkozni olyan emberekkel akik érdekes és új dolgokról beszélnek?

Igen ezt megtehetjük 30 évesen is, de megtehetjük akár 55 évesen is. 

Ez a másik álmom, hogy csinálok egy klubot, 50 év feletti hölgyeknek, akik szívesen megismernék önmagukat és sok-sok különleges embert és ez nem biztos, hogy ismert ember lesz, hanem olyan aki tud újat mondani és akit érdemes meghallgatni.

Ha  téged ez érdekel és jelentkeznél , akkor írj nekem egy emailt és megbeszélünk egy személyes találkozót.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a kis írást! Várom jelentkezésedet!

Írta: Székely Szidónia

Hívj most :0630/4168446
info@gyor-kineziologus.hu
www.gyor-kineziologus.hu
http://www.boldogsag-energia.info

cake-2304729_960_720.jpg

 

Döntéseink!

Életünk során többször kerülünk olyan választás elé, amelyben a jó vagy a helyes döntés meghozatala nehézséget okoz számunkra. 

Megtalálni a helyes iskolát, a legjobb társat, a megfelelő munkát, házat.


Miért is?

Lehet, hogy túl sok rossz tapasztalat ért bennünket eddig és nem tudjuk elhinni, hogy ez most végre jól fog sikerülni.

Sok a lehetőség és nem tudjuk eldönteni melyiket válasszuk, mert szeretnénk a legjobbat.

Gyorsan várják a választ, de mi még nem döntöttünk, még több emberrel kell beszélni, hátha ők majd segítenek.

Félünk, mert emlékezünk az utolsó döntésünkre ami  nem a legjobb volt.

Mit szólnak majd a barátok, tetszeni fog majd a szüleinknek?

Sorolhatnám a kétségeket, a kifogásokat. 

Több alkalmat hagytunk már ki és észre sem vettük, pedig voltunk már jó időben jó helyen nem is egyszer.

Nem vettük észre, mert el voltunk foglalva azzal, hogy olyan döntést hozzunk amit nem bánunk meg a jövőben. 

Az életünk pedig egyre kilátástalanabb lett. 

Van egy rossz hírem, akár meddig gondolkodunk soha nem fogjuk  megtudni  mit hoz a jövő, mert nincs varázsgömbünk, amibe ha belenézünk meglátjuk az elkövetkezendő éveinket előre.

Azt tudnunk kell, hogy mindenképpen döntenünk kell ha szeretnénk a változást.  El kell döntenünk, hogy mától másként fogunk gondolkodni, hogy  jó döntéseket hozzunk és meg  kell szabadulnunk a félelmeinktől és akkor nincs olyan élethelyzet ami ki fogna rajtunk.

Ha közbe rájövünk arra, hogy  van egy új alternatíva már nem kesergünk azon, hogy miért is nem a másikat választottuk, mert már egyből azon gondolkodunk, hogy  mi is legyen a következő lépésünk.

Nem teszünk  fölösleges köröket, mert fel merjük vállalni a saját döntéseinket, tudjuk, hogy mindent megtettünk azért, hogy kétségek nélkül tudjunk élni és választani.

Merj változni, merj dönteni és merj félelem nélkül élni!

 

Írta: Székely Szidónia

 

info@gyor-kineziologus.hu
Telefon: 30/416-8446
www.gyor-kineziologus.hu

 

37853925.jpg

 

 

 

 

 

  

 

süti beállítások módosítása